Petak, 24 Maja, 2024

BiH nakon preokreta svladala Švicarsku s 3:2 u prvom meču Europskog prvenstva za odbojkašice

Ženska odbojkaška reprezentacija je pobjedom započela nastup na Evropskom prvenstvu. Prvi protivnik naše selekcije u grupi B bila je Švicarska koju je naša selekcija pobijedila nakon preokreta u pet setova, bilo je 3:2.

Prvi set je na zaista dominantan način osvojila Švicarska i to s devet poena razlike, bilo je 25:16.

U jednom momentu je bilo i 10 poena razlike, pri rezultatu 14:4, te je već tada bilo jasno da će Švicarska osvojiti prvi set.

Trgnule su se naše djevojke u drugom setu i uzvratile još jačom mjerom – s deset poena razlike. Bilo je 15:25 u drugom setu za naše dame.

Tokom trećeg seta rezultat je išao malo na jednu, malo na drugu stranu. Naše djevojke su se odlijepile na 14:18, ali onda su Švicarke dale gas, izjednačile na 19:19 u osvojile tijesno set sa 25:23.

Švicarska je vodila u četvrtom setu do 10:9, a onda su naše djevojke zbile redove i na dominantan način izborile peti set, 17:25 je bilo.

Tokom većeg dijela odlučujućeg seta naše djevojke su vodile, no Švicarke su izjednačile na 13:13 i gledali smo neizvjesnu završnicu. Imale su naše djevojke dvije meč lopte, Švicarke su se vraćale, no treći put im nije bilo spasa i naša selekcija dolazi do prve pobjede na EURO-u. 

Danas našu selekciju čeka meč protiv Bugarske, dan kasnije igra protiv Hrvatske, a onda slijedi trodnevna pauza. Poslije toga na programu je meč protiv Rumunije 21. avgusta i dan kasnije protiv Italije. To je i posljednji meč koji će naše dame odigrati u grupi, ali nadamo se ne i na Evropskom prvenstvu.

U našoj grupi Italija je ranije s 3:0 savladala Rumuniju, a svoj meč tek treba da odigraju Hrvatska i Bugarska.

Podsjetimo, u osminu finala prolaze po četiri najbolje selekcije iz svake grupe, a naša selekcija je na najbolji mogući način krenula prema tome.

Evropsko prvenstvo za žene, 1. kolo, grupa B:

Švicarska – Bosna i Hercegovina 2:3 (25:16, 15:25, 25:23, 17:25, 15:17)

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE