Nedjelja, 14 Aprila, 2024

U BiH za vikend pretežno sunčano,u ponedjeljak kiša, na planinama snijeg

U Bosni sutra postepeno povečanje oblačnosti sa sjeverozapada što će usloviti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Rijetko u Bosni u poslijepodnevnim satima može pasti veoma malo kiše. U Hercegovini će većinom biti sunčano. Više oblačnosti jedino na sjeveru Hercegovine. Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog smjera.

Sredinom dana i prema poslijepodnevnim satima u Hercegovini i jugozapadu Bosne prolazno je moguć i jak vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 9 do 14 stepeni. Najviša dnevna većinom između 14 i 19, na jugu zemlje od 22 do 25 stepeni.

U Hercegovini će nedjelju, 30. septembra biti sunčano. U Bosni bit će većinom sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama je izgledna magla i niska naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 6 do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje od 21 do 24 stepena.

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak, 01. oktobra više sunčanog vremena bit će prijepodne. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni je izgledna magla i niska naoblaka. Od sredine dana se prognozira postepeno naoblačenje sa zapada koje će u noći na utorak usloviti kišu. Na vrhovima planinama može padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 4, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni. Najviša dnevna većinom između 17 i 22 stepena.

U Bosni i Hercegovini utorak, 02. oktobra bit će oblačno vrijeme s kišom. Na vrhovima planinama može padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9, na jugu zemlje od 11 do 15 stepeni. Najviša dnevna većinom između 8 i 14, jugu zemlje do 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

VIJESTI

Najnovije vijesti