Subota, 24 Februara, 2024

BIHAMK Stanje na putevima – Očekuje se pojačana frekvencija vozila

Velike gužve na prometnicama u smjeru Šibenika 21.07.2018., Vodice –
Zbog smjene turista i niza prometnih nesreca stvaraju se velike guzve na cestama prema Sibeniku.
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nakon završenog uviđaja saobraćajne nezgode, od 07:30 sati normalizovan je saobraćaj na dionici M-5 Lašva-Vitez (u mjestu Strane). 

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz rijećne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. U tim područjima kolovoz je vlažan i mjestimično klizav, zbog čega je neophodna maksimalno oprezna vožnja. Početak je nove radne sedmice, pa se očekuje pojačana frekvencija vozila, posebno u većim gradskim centrima.

Zbog sanacije mosta na ulazu u Bugojno na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica i Podlugovi-Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Jajce-Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. Na ovim dionicama saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

VIJESTI

Najnovije vijesti