Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024

Dan žalosti u Srebreniku zbog tragične smrti našeg sugrađanina Dinka Kešetovića

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović proglasio je petak, 29. januar 2021. godine, Danom žalosti zbog tragičnog događaja u kojem je život izgubio naš mladi sugrađanin i sportista Dinko Kešetović iz Srebrenika.

Dan žalosti biće obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave te na javnim ustanovama i preduzećima, čiji je osnivač grad Srebrenik. Na Dan žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost su pozvane da programe prilagode obilježavanju Dana žalosti, te da se ne emitira muzika u ugostiteljskim objektima. Ovom Odlukom obavezuju se također svi elektronski mediji na području grada Srebrenika da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti. Na kraju gradonačelnik je u svoje ime kao i u ime Gradske uprave izrazio iskreno žaljenje i uputio saučešće i podršku u ovom teškom trenutku porodici Kešetović, te rodbini, komšijama, prijateljima i poznanicima tragično nastradalog.

Saosjećajući sa porodicom i prijateljima,Radio Srebrenik je prilagodio svoj programski sadržaj.Izražavamo iskreno saučešće zbog nenadoknadivog gubitka života.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI