Srijeda, 29 Novembra, 2023

Debakl na večeri posvećenoj Balaševiću, fanovi ljuti na porodicu

Sinoć je u Ulici Jovana Cvijića, ispred kuće u kojoj je živio Đorđe Balašević, organiziran događaj “Na Bogojavljensku noć”, u znak sjećanja na koncerte koje je ovaj kantautor organizirao u Novom Sadu.

Emitirani su isječci sa koncerata, svirali su i tamburaši koji su pratili Đoleta na koncertima, a okupljenima se nekoliko puta obratila Olivera Balašević, supruga preminulog kantautora i pjesnika. Da, organizirana je i modna revija porodičnog brenda, mada nikome nije baš najjasnije kakve veze ima s Đoletovim stvaralaštvom.

Očekivano, mnogo ljudi se okupilo da bi se prisjetilo legendarnih Đoletovih pjesama, događaj je mogao da se prati na zvaničnom YouTube kanalu Đorđa Balaševića, ali medijskim ekipama bilo je onemogućeno da isprate događaj, pa su brojni fanovi koji nisu mogli da prisustvuju ostali bez utiska.
Ulica je bila zatvorena i puna obezbjeđenja i policije, a mediji koji su došli da isprate događaj ostali su izvan ograđenog dijela – obezbjeđenje je zaustavljalo novinare govoreći im da nema snimanja i prilaska.
Stvorila se tako naivna situacija, policija se pravila da ne primjećuje kako novinari ne mogu da se kreću, a privatno obezbjeđenje ih nije puštalo, iako je Ulica Jovana Cvijića još uvijek javna površina, piše Danas.

Novinari su pokušali od policije da dobiju objašnjenje zbog čega ne mogu da prođu, s obzirom na to da se radi o javnom prostoru, ali je rečeno da im niko ne brani kretanje. Međutim, upravo pripadnici privatnog obezbjeđenja nisu dozvoljavali predstavnicima medija da uđu u ograđeni dio, piše portal 021.rs.

Dopisnica televizija “Nova S” Sanja Eker poručuje da nije očekivala da će se ovo dogoditi, iako je program večeri bio enigma.

“Slobodno smo prošli pored policije koja obezbjeđuje ulicu, ali su nas onda zaustavili radnici ‘Intersec-a’. Kada smo rekli iz koje smo televizije, poručili su da ne možemo dalje, te da samo Radio-televizija Srbije može da prođe dalje i da snima”, zaključuje Eker.

Takva zbrka i činjenica da su mnogi fanovi ostali uskraćeni za utisak izazvala je mnoštvo negativnih reakcija usmerenih na porodicu Balašević.
Zamjeraju im zatvaranje ulice i modnu reviju, optužuju ih da “ruže uspomenu” na omiljenog kantautora i da “samo gledaju kako da profitiraju na njegovom liku i djelu”. No, nije prvi put.

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE