Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Dio reprezentacije BiH otputovao u Francusku, Petev pozvao Sušića

Stručni štab nogometne A reprezentacije Bosne i Hercegovine, reprezentativci Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović, kao i delegacija NSBiH jutros su otputovali u Strasbourg gdje će se u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru reprezentacija BiH sastati s Francuskom.

“Očekujem da sutra na treningu imamo sve igrače”, kazao je selektor Petev, koji je naknadno pozvao Matea Sušića umjesto Jusufa Gazibegovića koji ima bakterijsku infekciju i narednih desetak dana neće moći trenirati.

– Pred nama je važan period, dvije kvalifikacione i prijateljska utakmica tako da moramo biti motivisani da ih odigramo dobro. Zadovoljan sam u kakvoj su formi većina naših igrača, uz ambicije koje imamo vjerujem da ćemo u predstojećim susretima ostvariti i rezultatski napredak – dodao je selektor.

Mateo Sušić je član CFR Cluj, a za A reprezentaciju je do sada upisao pet nastupa.

Nogometaši BiH 1. septembra gostuju selekciji Francuske. Tri dana kasnije u Zenici u prijateljskoj utakmici dočekuju reprezentaciju Kuvajta, dok 7. septembra u kvalifikacijskom meču, također u Zenici igraju protiv Kazahstana.

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE