Petak, 1 Marta, 2024

Dom zdravlja Srebrenik – Ambasador Japana uručio ključeve sanitetskog vozila

Danas je u Domu zdravlja Srebrenik održana prigodna svečanost u povodu primopredaje novog sanitetskog vozila koje je ovoj zdravstvenoj ustanovi donirala Vlada Japana. Svečanosti su, uz zaposlenike Doma zdravlja, prisustvovali i dr. Bahrudin Hadžiefendić, minister zdravstva TK i Nihad Omerović, načelnik Općine Srebrenik sa svojim saradnicima. Ključeve novog sanitetskog vozila vrijednog oko 60.000 maraka ministru Hadžiefendiću i direktoru Doma zdravlja Srebrenik dr. Ibrahimu Zukiću svečano je uručio Hideyuki Sakamoto, ambasador Japana u BiH. Kako je istaknuto na svečanosti, Dom zdravlja Srebrenik pruža zdravstvenu zaštitu za oko 40.000 stanovnika ove općine, a donirano vozilo omogućit će brži i sigurniji transport pacijenata do oko 40 kilometara udaljenog Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

U ime domaćina, zahvalnost na ovoj donaciji izrazili su načelnik Općine Srebrenik Nihad Omerović, direktor Doma zdravlja dr. Ibrahim Zukić i ministar zdravstva TK Bahrudin Hadžiefendić, naglasivši da su se i ovog puta Vlada i narod Japana pokazali kao istinski prijatelji BiH. Vlada Japana, istakao je ambasador Sakamoto, ulaže velika sredstva u obnovu BiH, a donacije samo u sektor zdravstva u posljednjih 20 godina premašile su iznos od 80 miliona eura.

Dom zdravlja Srebrenik – Ambasador Japana uručio ključeve sanitetskog vozila

U Domu zdravlja Srebrenik održana prigodna svečanost u povodu primopredaje novog sanitetskog vozila koje je ovoj zdravstvenoj ustanovi donirala Vlada Japana. Svečanosti su uz zaposlenike Doma zdravlja, prisustvovali i dr. Bahrudin Hadžiefendić, ministar zdravstva TK i Nihad Omerović, načelnik Općine Srebrenik sa svojim saradnicima. Ključeve novog sanitetskog vozila vrijednog oko 60.000 maraka ministru Hadžiefendiću i direktoru Doma zdravlja Srebrenik dr. Ibrahimu Zukiću svečano je uručio Hideyuki Sakamoto, ambasador Japana u BiH. Kako je istaknuto na svečanosti, Dom zdravlja Srebrenik pruža zdravstvenu zaštitu za oko 40.000 stanovnika ove općine, a donirano vozilo omogućit će brži i sigurniji transport pacijenata do oko 40 kilometara udaljenog Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

Gepostet von Radio Srebrenik 90,8 i 103 FM am Donnerstag, 13. Dezember 2018

M.O.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI