Četvrtak, 25 Jula, 2024

Dominacija košarkaša Gradine

kadetikkgradina20152_zpswwjywcna

Ovog vikenda igrano je IX kolo A1 lige KSBiH, a derbi utakmica odigrana je u Srebreniku između domaće KK Gradine i KK Lukavac. Ovo je ujedno bio kantonalni derbi u kojem su košarkaši iz Lukavca u Srebrenik doputovali kao jedina neporažena ekipa u A1 Ligi. Od samog početka vidjelo se da će utakmica obilovati lijepim potezima i dinamičnom igrom.

Na kraju prvog perioda domaći košarkaši zaostajali su 2 poena za gostima iz Lukavca. U drugom periodu košarkaši Gradine su ipak došli do željene prednosti, a posebno će ostati upamćena trica Golijanina sa pola terena za kraj perioda i vodstvo Gradine od 43:34.

U trećem periodu na terenu se odigrala prava rovovska borba. Dosta nepovezana igra doprinijela je da obje ekipe postignu mali broj poena pa je ovaj period završen 10:6 u korist gostiju. U zadnjem periodu KK Gradina je ubacila u brzinu više i naprosto „pregazila“ goste iz Lukavca. Nošeni fanatičnim navijanjem sa tribina košarkaši Gradine su utakmicu priveli u svoju korist visokim rezultatom od 75:56.

Kod domaćih prednjačili su kapiten Nurkanović sa 20 poena te sve bolji centar Hasić sa 17 i Golijanin sa 12 postignutih poena. Kod gostiju dominirao je prvi strijelac A1 lige Mirnes Islamović sa 24 poena te Ilić sa 16 postignutih poena.

Ovom pobjedom KK Gradina se učvrstila na 3. mjestu A1 lige i već naredno kolo ima priliku da protiv ekipe KK „Promo“ Donji Vakuf  uveća svoj bodovni saldo. Košarkaši Gradine ovom prilikom se zahvaljuju plesnoj školi „Rebus“ koja je i ovu utakmicu uljepšala svojim plesnim nastupom.

Ne treba zaboraviti ni omladinske selekcije KK Gradine koje su u ovom kolu Lige mladih RKS Tuzla ugostili svoje vršnjake iz KK Millennium Živinice te zabilježili tri nove pobjede.

Pioniri su ostvarili sigurnu pobjedu rezultatom 29:19. Prednjačio je kapiten Mujedinović sa 19 postignutih poena.

Kadeti su furioznim završetkom utakmice tijesno dobili izuzetno jaku kadetsku selekciju KK Millenniuma rezultatom 51:49. Kao i mnogo puta do sada kadetsku selekciju predvodio je Ahmeljić sa 29 poena.

Juniori KK Gradine su u dosta turbolentnoj utakmici zabilježili vrijednu pobjedu u borbi za vrh rezultatom 50:42. Više od ostalih pokazali su Sinanović sa 16 poena, te kapiten Bešić sa 12 ubačenih poena.

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE