Petak, 19 Aprila, 2024

U Domu kulture u Srebreniku promovirana knjige „Pjesme mog djetinjstva“

Sinoć je u prostorijama srebreničkog Doma kulture održana promocija zbirke priča i pjesama „Pjesme mog djetinjstva“.

Promociji su zajednički organizirali JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik i Udruga „Aldo“ iz Slavonskog Broda (Republika Hrvatska). Promocija je izazvala neuobičajeno veliku pažnju ljubitelja pisane riječi tako da je plava sala srebreničkog Doma kulture bila pretijsna da primi sve one koji su željeli prisustvovati ovom kulturnom događaju.

O ovoj zbirci na promociji su govorili Ilija Matić, urednik u izdavačkoj kući Udruge „Aldo“ i Fikreta Jašić, rukovodilac Gradske biblioteke Srebrenik.  Zbirka pjesama i priča „Pjesme mog djetinjstva“, rečeno je na promociji, predstavlja plod dugogodišnje realizacije kulturno-afirmaitvnog rada Narodne biblioteke Srebrenik.

Priče i pjesme su nastale iz snage kreativnog duha, te uz radost odrastanja srebreničkih mališana, najmlađih korisnika biblioteke, uz ljepotu njihovog druženja među policama knjiga, iz kojih se, za autore ovih pjesama i priča, uvijek čuo poziv na učenje, na spoznaju i na užitak čitanja.  Knjiga „Pjesme mog djetinjstva, rečeno je na promociji, sadrži priče i pjesme 84 autora, koje su napisane početkom 80.-ih godina prošlog vijeka.

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE