Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Drugog dana OGUS-a održan koncert Akustik benda

Akustik za web

U sklopu tradicionalne kulturne manifestacije „Otvoreni grad umjetnosti – Srebrenik 2016“, sinoć je na otvorenoj pozornici ispred Doma kulture u Srebreniku održan koncert Akustik benda. Uz predivan zvuk i glas Akustik benda posjetioci su imali nesvakidašnju priliku da uživaju u odabranim sevdalinkama.

Večeras, treće programske večeri „Otvorenog grada umjetnosti“, na ljetnoj pozornici ispred Doma kulture u Srebreniku održat će se koncert orkestra „Balsika“ iz Tuzle, a dan kasnije na istoj lokaciji održat će se Veče filmske umjetnosti na kojoj će nastupiti „Kamerni orkestar“ iz Tuzle.

Do kraja ovogodišnjeg OGUS-a održat će se niz koncerata, promocija i drugih kulturnih sadržaja, a kao i prethodnih godina, u Srebreniku boravi i desetak eminentnih likovnih umjetnika iz BiH i inostranstva, koji u sklopu likovne kolonije OGUS-a, pod zidinama srednjovjekovne tvrđave stvaraju umjetnička djela. Ulaz za sve sadržaje je besplatan.

Generalni pokrovitelj ove kulturne manifestacije je Općina Srebrenik i općinski načelnik Nihad Omerović, a tehnički organizator svih kulturnih sadržaja je JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik.

 celebrity dresses

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI