Četvrtak, 18 Aprila, 2024

Džanan Musa: Za Kipar ćemo se spremiti kao da je finale Svjetskog prvenstva

Džanan Musa je u nedjelju sa Real Madridom osvojio Kup Španije, a u ponedjeljak je stigao u BiH uoči prvih utakmica kvalifikacija za Eurobasket protiv Kipra i Francuske.

Naš sjajni košarkaš se jučer priključio pripremama košarkaške selekcije BiH u Tuzli i selektor Adis Bećiragić sada na raspolaganju ima sve igrače sa spiska.

Musa je za zvaničnu stranicu KSBiH kazao da će se njegovi saigrači i on za Kipar pripremati kao da je utakmica finala Svjetskog prvenstva.

“Kompletirani smo, očekujemo prvu utakmicu protiv Kipra, respektujemo protivnika iako ne znamo puno o njima, ali spremit ćemo se kao da je finale Svjetskog prvenstva.Mislim da je to za nas najbitnija utakmica jer je prva i da od nje gradimo te naše kvalifikacije. Pokušat ćemo ostvariti pobjedu pa onda da se pripremimo za Francusku”, kazao je Musa.

BiH će u petak od 18:00 sati igrati u gostima protiv Kipra u okviru prvog kola kvalifikacija za Eurobasketa. Naši košarkaši će potom u ponedjeljak od 19:00 sati u tuzlanskom Mejdanu u meču drugog kola dočekati moćne Francuze.

RTV Slon

VIJESTI

SPORT

SREBRENIK VIJESTI