Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Fudbalska reprezentacija BiH protiv Lihtenštajna u Tuzli

Fudbalska “A” reprezentacija Bosne i Hercegovine prijateljsku utakmicu protiv Lihtenštajna odigrat će 4. septembra na stadionu Tušanj u Tuzli.reprezentacija bih

“Meč će početi u 17 sati, a suglasnost za odigravanje prvog susreta ‘A’ državnog tima BiH u ovom gradu dao je i selektor Safet Sušić”, istakao je ekskluzivno za Anadolu Agency (AA) Jasmin Baković, generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH), te dodao:

“Mnogo je razloga zašto ćemo igrati u Tuzli. Proširen je kapacitet stadiona, FK Sloboda se vratila u Premijer ligu BiH, a iz Tuzle imamo pozitivna iskustva kada je mlada reprezentacija igrala sa Srbijom i gdje je sve super organizovano, odnosno svi su bili zadovoljni. Bit će to prva utakmica fudbalske ‘A’ reprezentacije u Tuzli, a načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović na današnjem sastanku obećao nam je da će Općina do utakmice sa Lihtenštajnom uložiti dodatna sredstva kako bi se poboljšali određeni uslovi na stadionu”.

Delegaciju N/FS BiH na današnjem sastanku u Tuzli, gdje je definitivno dogovoreno da se meč sa Lihtenštajnom igra u trećem po veličini gradu bh. države, prisustvovao je i Elmir Pilav, sekretar stručnog štaba nacionalnog tima BiH. Dogovoru sa načelnikom Imamovićem prisustvovali su i predsjednik FK Sloboda Azmir Husić, te Dževad Šećerbegović, direktor stadiona Tušanj i Muhamed Avdić, predsjednik Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantina, piše Anadolu Agency.

(Agencija Anadolija)

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE