Srijeda, 22 Marta, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETGrad Srebrenik će pružiti pomoć stradalima u Turskoj i Siriji

Grad Srebrenik će pružiti pomoć stradalima u Turskoj i Siriji

Udruženje privrednika Srebrenik i Gradska uprava organizovat će akciju prikljupanja pomoći za stradale tokom velikog zemljetresa koji je pogodio dijelove Turske i Sirije.

To je bio i povod današnjeg sastanka u prostorijama Gradske uprave u Srebreniku gdje je dogovoreno na koji način bi trebalo prikupiti pomoć i na taj način pokazati da se Srebrenik solidariše sa žrtvama zemljotresa i da će ova lokalna  zajednica pružiti značajnu pomoć u skladu sa svojim mogućnostima.

Planirano je da Udruženje privrednika u narednim danima počne prikupljanje finansijskih sredstava koje bi donirali srebrenički privrednici i građani koji su u mogućnosti, a istovremeno bi se organizovalo i prikupljanje potrebnih stvari kao što su madraci,deke,plinske boce,grijalice,hrana i druge stvari koje su u ovom trenutku najpotrebnije ugroženima ljudima, a koje bi se uz asistenciju Crvenog polumjeseca u vidu humanitarnog konvoja poslale u ugrožena područja.

Također, planirana je i finansijska podrška iz Gradskog budžeta, a tim povodom trebala bi biti odžana i vanredna sjednica Gradskog vijeća na kojoj bi se donijela potrebna odluka. Finansijska sredstva koja se na nekoliko načina prikupe u Srebreniku trebala bi biti uplaćena na jedinstveni račun za pomoć i na taj način bi privrednici, Grad Srebrenik i građani svoj doprinos i na taj način poslali jednu lijepu poruku, pogotovo zato što je ova lokalna zajednica dobila značajnu i konkretnu pomoć Turske tokom katastrofalnih poplava 2014. Godine.

Ovu humanitarnu akciju podržat će Crveni krst Srebrenik, uključena će biti i Civilna zaštita Srebrenik, a više detalja trebalo biti poznato sutra za kada je najavljena posjeta predstavnika Ambasade Republike Turske u BIH.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari