Četvrtak, 18 Aprila, 2024

Grad Srebrenik provodi projekat osvjetljenja svih stadiona na svom području

Grad Srebrenik uložio je značajna sredstva u sportsku infrastrukturu, tj. postavljanje reflektora na svih osam stadiona. Ovaj projekat označava značajan iskorak u pružanju boljih uslova za sportske aktivnosti, kako za omladinske selekcije, sportiste amatere, ali i za profesionalne sportiste.

Reflektori su instalirani na stadionima u Tinji, Dubokom Potoku, Gornjem Srebreniku, Špionici, omogućavajući sportistima da treniraju i igraju utakmice čak i u večernjim satima. Završetkom projekta te postavljanjem reflektora na stadione u Sladnoj, Uroži, Seoni, Srednjoj Špionici, grad će postati jedini u regionu koji ima osvijetljene sve svoje stadione, čime se stvara okruženje koje podržava sportsku aktivnost i razvoj talenata u lokalnoj zajednici.

-“Važno je napomenuti da infrastruktura gradskog stadiona također zahtijeva dodatna poboljšanja. Grad se obavezuje da će nakon realizacije ovog projekta raditi na unapređenju infrastrukture gradskog stadiona kako bi se osiguralo da isti odgovara visokim standardima ali i da se omogući kvalitetniji trenažni proces za sve selekcije ali i infrastruktura koja je potrebna za nastup u višim fudbalskim rangovima.

Postavljanje reflektora na stadione može značajno poboljšati uslove treniranja omogućavajući veću fleksibilnost u rasporedu treninga, posebno zbog činjenice da na ovim trenerima treniraju ekipe koje nemaju profesionalne igrače, nego čiji igrači moraju uskladiti poslovne obaveze sa treninzima.

Ova investicija u sportsku infrastrukturu nije samo korak ka poboljšanju uslova za treniranje i takmičenje, već i dokaz posvećenosti lokalne uprave stvaranju zdrave, aktivne i povezane zajednice. Osvjetljenje svih stadiona u gradu predstavlja primjer kako grad može unaprijediti kvalitet života svojih građana kroz ulaganje u sportske objekte i infrastrukturu ali i kako je opće prihvaćen princip ravnomjernog razvoja cijele lokalne zajednice”, naveo je gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI