Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

Građani Srebrenika se ujedinili u prikupljanju pomoći ugroženima

crveni kriz

Apokalipsa koju preživljava cijela BiH, ponovo je spojila građane. Crveni Križ općine Srebrenik je pokrenuo humanitarnu akciju na prikupljanju hrane, ćebadi, higijenskih sredstava i svega ostalog što je potrebno ugroženom stanovništvu iz poplavljenih i područja ugroženih klizištima. Ohrabrujuća je vijest da su se građani digli na noge, tako da u prostorije CK Srebrenik, iz minute u minutu, pristižu sve veće količine namirnica. Iz CK Srebrenik poručuju svima onima kojima je potrebna odjeća, obuća, posteljina, deke i sl. da se mogu  javiti u prostorije CK (ispod malog ”Binga”) danas i sutra u toku dana. Budući da nismo u mogućnosti svima podijeliti u kratkom periodu. Ekipe su na terenu, ali ne mogu stići do svih odmah, ali niko neće biti ostavljen i zaboravljen.

pustinjska ruza

 Udruženje građana  Pustinjska ruža  predalo je u CK Srebrenik prehrambenih artikala u vrijednosti od 1000 KM.- “Da bi akcija pomoći bila uspješnija i da se ne bi humanitarne aktivnosti “sudarale” odlučili smo sve svoje resurse staviti na raspolaganje Crvenom križu Srebrenik. Pozivamo donatore da sve svoje donacije predaju u Crveni križ Srebrenik kako bi podjela paketa bila što efikasnija”- poručili su iz Pustinjske Ruže Srebrenik. U akciju prikupljanja pomoći ugroženom stanovništvu uključili su se i brojni privrednici.
Broj žiro računa za nočane donacije je:1321500309420380, s naznakom “Za pomoć stanovništvu ugroženom poplavama i klizištem”. Dragi naši sugrađani, svaka čast za odličan odziv apelu za pomoć.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI