Petak, 24 Maja, 2024

Gužve na graničnim prelazima, sporije saobraćanje zbog radova

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Vozače teretnih vozila napominjemo da kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj.

Duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Doljani, Gabela Polje, Hum, Deleuša, Zupci, Velika Kladuša i Izačić , a na graničnim prelazima Donja Gradina i Bosanski Brod na ulazu u našu zemlju. Duge su kolone vozila na graničnom prelazu Bosanska Gradiška u oba smjera. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja se za sada kreću od 10 do 30 minuta.

BIHAMK

VIJESTI

BIHAMK vijesti