Četvrtak, 26 Januara, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETHapšenja u Prijedoru: Među osumnjičenima i policajac povezan sa ubistvom inspektora Bašića

Hapšenja u Prijedoru: Među osumnjičenima i policajac povezan sa ubistvom inspektora Bašića

Tužilaštvo BiH i pripadnici MUP-a RS koordiniraju akciju na području Prijedora u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i više teških krivičnih djela.

Kako je navedeno iz Tužilaštva BiH, akcija se prije svega odnosi na hapšenje i pretrese prostorija trojice osumnjičenih na području Prijedora.

“Navedeni osumnjičeni, među kojima je i jedan policijski službenik MUP-a RS, dovode se u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom, koja se istražuje zbog teškog ubistva načelnika krim-policije Prijedor, Radenka Bašića, u martu ove godine, kao i niza teških krivičnih djela povezanih sa narko-kriminalom i krijumčarenjem opojnih droga”, navode iz Tužilaštva BiH.

S obzirom na to da je među osumnjičenima i ovlašteno službeno lice, krivična djela imaju elemente korupcije i zloupotrebe policijskih kapaciteta za izvršenje krivičnih djela.

“Nakon hapšenja i kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će izvršiti ispitivanje osumnjičenih u prisustvu njihovih advokata i donijeti odluku o daljim aktivnostima”, zaključili su iz Tužilaštva BiH.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari