Četvrtak, 26 Januara, 2023
NaslovnicaVIJESTIHrvatski trgovac oružem uplatio 10,8 miliona KM i postao vlasnik bh. firme

Hrvatski trgovac oružem uplatio 10,8 miliona KM i postao vlasnik bh. firme

Preduzeće iz Zagreba WDG promet uplatilo je cjelokupan iznos od 10,8 miliona KM za imovinu tvornice eksploziva Vitezit iz Viteza, piše Biznis info.

Vlasnik firme je Matias Zubak, sin poduzetnika Zvonke Zubaka, nekada moćnog trgovca naoružanjem i vojnom opremom iz Hrvatske.

Podsjetimo da je ova firma pobijedila na tenderu za prodaju imovine Vitezita ranije ovog mjeseca. Sada slijedi uvođenje novog vlasnika u posjed.

Kako je BiznisInfo.ba pisao, nekretnine koje su bile ponuđene na prodaju, između ostalog, uključuju kompleks Pogona “D”, odnosno proizvodnu cjelinu “Proizvodnja nitroglicerina”.

Također se prodavao dio ovog kompleksa sa više objekata koji čine proizvodnu cjelinu “Proizvodnja plastičnih eksploziva”, a u sklopu kojeg su izgrađena 34 građevinska objekata.

Ponuda je uključivala i dio kompleksa sa objektima i tehnologijom za tretman vode iz potoka Večerska, sa nekoliko građevinskih objekata.

Tu je i ispitni poligon sa 18 samostalnih klasičnih objekata Pomoćno-skladišne cjeline. Riječ je o “poligonu za ispitivanje proizvedenih eksploziva” koji je izgrađen na više međusobno povezanih katastarskih parcela.

Imovina uključuje i magacine, administrativne zgrade, kuhinju, upravnu zgradu, kotlovnice, “trans servis”, ambulante, te još nekoliko objekata i pogona.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari