Srijeda, 27 Septembra, 2023

Poznat identitet vozača koji je 2015. godine pregazio dijete i pobjegao, kao i detalji nesreće

Policijski službenici Uprave policije MUP TK ( PU/PS Gradačac) su radeći na rasvjetljavanju saobraćajne nezgode koja se dogodila 19.12.2015. godine u kojoj je teško povrijeđen osmogodišnjak došli su do saznjanja o mogućem počiniocu koji je prouzrokovao saobraćajnu nezgodu, a potom pobjegao sa mjesta nesreće. Riječ je o dvadesetdvogodišnjem I.G. rođen nastanjenom na području općine Gradačac.

Policijski službenici su došli do saznanja na koji način je pomenuta osoba, prouzrokovala navedenu saobraćajnu nezgodu, te da je pmv. potopio u jezero „Vidara“, općina Gradačac u namjeri da ga sakrije.

U četvrtak, 14.02.2019. godine, postupajući po naredbi Kantonalnog tužilaštva TK-a, ronioci RK „Vidara“ Gradačac su u jezeru „Vidara“ pronašli vozilo marke „Mitsubishi Carisma“ koje su izvukli iz jezera, nakon čega je prevezeno u PS Gradačac gdje će biti izvršeno vještačenje.

U službenim prostorijama PU/PS Gradačac nad I.G. je izvršena kriminalistička obrada u svojstvu osumnjičene osobe za krivično djelo „Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa“ iz čl. 336. stav 3. i „Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi“ iz čl. 337. stav 2. a u vezi sa čl. 54 KZ FBiH, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu TK-a  biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

DK

VIJESTI

Najnovije vijesti