Četvrtak, 18 Aprila, 2024

Impozantan projekat: Srebrenik uskoro dobiva reprezentativni veliki gradski park i sportsko-rekreativnu zonu

U Srebreniku uskoro počinje realizacija jednog velikog,generacijskog projekta, impozantnog gradskog parka i sportske zone u samom centru grada, u blizini Gradskog stadiona. Uz prisustvo gradonačelnika,predstavnika Gradske uprave, Vijeća, Turističke zajednice Srebrenik i Udruženja privrednika održana je  prezentacija idejnog rješenja ovog projekta koji je od krucijalnog značaja za građane Srebrenika.

Po svemu sudeći grad Srebrenik će dobiti jedan veliki i reprezentativni gradski park kojeg se ne bi postidjeli i puno veći gradovi. Radovi na terenu bi trebali početi vrlo brzo, a veoma značajan dio projekta je izradnja pješačkog mosta koji će premostiti prugu i povezati strogi centar grada sa budućim parkom.

Nositelji aktivnosti projekta parka i sportsko-rekreativne zone su Gradska uprava i Turistička zajednica Srebrenik, a velika podrška najavljena je i od srebreničkih privrednika . Renomirana kompanija Herceg doo Srebrenik, kako je  već je najavljeno, na sebe će preuzeti nabavku stabala i ostale potrebne hortikulutrue u vrijednosti od 50 000 KM.

“- Ovaj projekt donosi novo ozelenjeno područje gdje će naši sugrađani moći uživati u prirodi, provoditi vrijeme s obitelji i aktivno se baviti sportom. Važnost parkova i rekreacije za našu zajednicu je neosporna, a radujemo se što ćemo imati priliku vidjeti kako naš grad raste i razvija se kroz ovu vrijednu inicijativu. “, naveo je Adnan Bjelić, gradonačelnik Srebrenika.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI