Petak, 14 Juna, 2024

Izbor sportiste općine Srebrenik 2014. godine

Nihad i Salih sportista godine

U organizaciji Sportskog saveza Srebrenik na čijem je čelu Mursel Delić, a pod pokroviteljstvom načelnika općine Srebrenik Nihada Omerovića, u petak je u velikoj sali srebreničkog Doma kulture održana  tradicionalna manifestacija „Izbor sportiste općine Srebrenik 2014. godine“. U kategoriji nogometa priznanja su dobili Ahmed Šabić, Ermin Kenović i Salih Muminović, svi iz OFK Gradina, te Selma Mešanović, nogometašica ŽOFK Gradina.

U kategoriji dvoranskih sportova u konkurenciji kadeta, juniora i seniora za najuspješnije su proglašeni Almir Bešić, Adnan Bećirović i Adnan Gopo, svi iz Košarkaškog kluba Gradina. U kategoriji borilačkih sportova priznanja su dobili Elma Muratović, Ibrahim Ibrišimović i Minela Hadžić, svi iz Karate kluba „1. mart“ te Jasmin Buljubašić iz Kluba borilačkih sportova „Orlova kandža“. U kategoriji ostalih sportova priznanje je dobio Azur Ibrić iz Bilijar kluba „Devetka“.

Dobit. prizn.

Posebno priznanje i nagradu općinski načelnik Nihad Omerović uručio je nogometašu OFK Gradina Salihu Muminoviću, koji je, prema odluci stručnog žirija, proglašen za sportistu godine općine Srebrenik.

Na završnoj manifestaciji izbora sportiste godine uručena su i priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima i kolektivima za afirmaciju sporta u 2014. godini. Priznanja su dobili Armin Delić, Muamer Salihbašić, Firma „Menprom“ Tuzla, MZ Čekanići, Muhamed Sarajlić, Smajl Hidanović, Šefket Musić i Škola sporta „Silver Kings“.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI