Utorak, 23 Jula, 2024

Kolegij Općinskog vijeća Srebrenik – Saopštenje za javnost

Danas je u zgradi Općine Srebrenik održan Kolegij Općinskog vijeća, proširen sa tri ranija načelnika ove općine, a  tim povodom Kolegij se oglasio i saopštenjem za javnost koje prenosimo u nastavku:

“Danas u podne je održan Kolegij Općinskog vijeća, Općine Srebrenik, na kome se raspravljalo i o sve češćem iznošenju netačnih informacija i obmanjivanjajavnosti, zloupotrebama pozicija izabranih zvaničnika, kao i sve žešćim napadima na suživot i zajedničke nam vrijednosti koje Srebrenik i ovaj pitomi kraj baštine vijekovima.

Kolegij Općinskog vijeća, proširen sa tri ranija Općinska načelnika, oštro je osudio iznošenje netačnih infromacija o toleranciji i suživotu naših sugrađana koji su svoj obraz i čast, ali i svoje komšije i sugrađane, htjeli, umjeli i znali sačuvati i u najtežim trenutcima, sveopćeg rata i stradanja; 1914 ;1941 ; i 1992. godine.

Kolegij je stava da se na kostituirajućoj sjednici Općinskog vijeća, a pri izboru predsjedavajućeg nije kršio Ustav F BiH, ili Statut Općine Srebrenik, te da nije bilo diskriminacije prema bilo kojem konstitutivnom narodu ili nacionalnoj manjini”, navodi se u saopštenju.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI