Nedjelja, 26 Marta, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETMinistarstvo odbrane BiH raspisuje konkurse za prijem u Oružane snage BiH

Ministarstvo odbrane BiH raspisuje konkurse za prijem u Oružane snage BiH

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine uskoro raspisuje konkurse za prijem na različite vojničke dužnosti u Oružanim snagama BiH te se mladići i djevojke od 18 do 27 godina starosti, zainteresirani za vojnu karijeru, pozivaju da prate službenu web-stranicu MO BiH – www.mod.gov.ba, saopćeno je iz Ministarstva.

Na službenoj web-stanici MO BiH objavljuju se svi uslovi prijave i prijema u profesionalnu vojnu službu Oružanih snaga BiH.

Može se očekivati da će konkursi za prijem na vojničke dužnosti OS BiH, različitih specijalnosti, biti objavljeni na službenoj web-stranici od polovine februara do polovine marta 2023. godine.

Kandidati koji uspješno prođu testiranja i ljekarski pregled upućuju se na osnovnu vojničku obuku u trajanju od tri mjeseca, nakon čega se primaju u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika.

Mladići i djevojke koji imaju završen civilni fakultet, a zainteresirani su za profesionalnu vojnu službu u kategoriji oficira OS BiH, mogu se prijaviti i na konkurs za prijem u oficire po domaćem programu školovanja u Bosni i Hercegovini.

Taj će konkurs biti objavljen od druge polovine augusta, također na službenoj web-stranici MO BiH – www.mod.gov.ba.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari