Četvrtak, 7 Decembra, 2023

Načelnik jedne od najsiromašnijih općina u BiH kupuje Škodu za 83.000 KM

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, vozilo mora biti novo i nekorišteno, proizvedeno 2023. godine, metalik boje

Općina Šipovo, na čijem je čelu načelnik Milan Kovač, potrošit će skoro 83.000 maraka sa PDV-om na nabavku novog automobila.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, vozilo mora biti novo i nekorišteno, proizvedeno 2023. godine, metalik boje, piše Capital.

Zahtijevaju vozilo minimalno Euro 6 standard, sa pogonom na obje osovine, turbo dizel, kao i automatski mjenjač.

Takođe traže i da vozilo sadrži putni računar, tvornički ugrađen navigacioni uređaj, kao i kožni upravljač sa komandama za radio, telefon i putni računar, podesiv po dubini i visini.

Neophodno je da vozilo posjeduje minimalno šest zvučnika, kameru za parkiranje unazad, električno podešavanje sjedišta vozača sa funkcijom memorije, kao i uređaj za automatsku regulaciju brzine.

Kovač je za Capital istakao da općina na čijem je čelu nema službeni automobil i da je on jedini načelnik koji šest godina vozi svoje vozilo.

“Nemamo automobil, vozim svoj, ja sam jedini načelnik koji nema uopšte nikakvo vozilo. Nisam nasuo litar državnog goriva za šest godina u svoj automobil. Ne znam šta je tu sad sporno“, kazao je Kovač.

Iako je tender tek raspisan, Kovač već zna koji automobil će kupiti.

„Ako hoćete priču pišite da se načelnik bahati i kupuje sebi Škodu“, rekao je Kovač.

VIJESTI

Najnovije vijesti