Nedjelja, 21 Aprila, 2024

NBA: Košarkašima dozvoljeno pušenje marihuane

NBA liga više neće vršiti testove igrača na marihuanu, ali je zato zabranila nošenje traka za glavu koje su promovisali Roger Federer i Rafael Nadal, navodno, zbog “nedovoljne sigurnosti”.

Kako navode sportski portali, odustajanje od testiranja igrača na marihuanau (čija je upotreba dozvoljena u nekim američkim državama) predstavlja historijski momenat.

NBA liga odlučila je da testovi na marihuanu ne budu obavezan dio kontrole kršenja pravila o dopingu za igrače, što je bio slučaj i tokom nedavnog finiša prethodne takmičarske godine.

Kako je objašnjeno, odluka je zasnovana na pravilima sigurnosti u okolnostima pandemije i za cilj ima smanjivanje broja nepotrebnih direktnih kontakata osoblja iz antidoping sistema i košarkaša.

Košarkašima će i dalje biti zabranjeno reklamiranje brendova koji nemaju potpisane ugovore sa NBA ligom, a neće biti dozvoljeno ni nošenje nakita ni crnih maski od traka.

Crne maske proteklih godina promovisali su igrači poput LeBron Jamesa, Irvinga, i to u slučajevima kada su imali povrede nosa ili lica.

Iako bi mnogi željeli da liče na Batmana ako budu morali da nose maske, igrači će morati da izaberu druge modele.

(Vijesti.ba)

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE