Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETNevrijeme u cijeloj Tuzli izazvalo brojne probleme, u MZ Husino voda ušla...

Nevrijeme u cijeloj Tuzli izazvalo brojne probleme, u MZ Husino voda ušla u kuće

tuzla nevrijeme

Nakon jučerašnjeg nevremena koje je u poslijepodnevnim satima pogodilo Tuzlu, u mnogim Mjesnim zajednicama došlo je do izlijevanja vode iz obližnjih potoka, a voda je uspjela ući i u kuće mještana.

U naselju Husino, čini se, bilo najgore. Voda je ušla u kuće, a prema riječima mještana, ovo se ne dešava prvi put, nego svaki put kad pada jača kiša.

“Ne znam kome da se obratim pa evo pisem Vama. Svaka malo jača kiša koja pogodi Husino nastane katastrofa. Potok koji se zove Ljubača svaki put izlije i napravi haos. Godinama molimo da se taj potok prosiri i napravi kako treba. Meni voda svaki put udje u kucu a nikoga nije briga za to. Šaljem Vam i par slika da vidite kako to izgleda.” – kazala je naša čitateljka koja živi u ovom naselju.

Kiša je izazvala probleme i u naselju Solana u Tuzli, gdje je došlo i do zastoja u saobraćaju. Također, u naselju Miladije je bilo sličnih problema, gdje je voda uspjela ući čak i u stambene zgrade.

Posljedice koje je jučerašnje nevrijeme izazvalo zabilježeno je u svim naseljima, u kojima su na kraju mještani morali čistiti sve što je kiša nanijela.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari