Četvrtak, 22 Februara, 2024

Objavljen javni poziv ‘Tražim poslodavca’

Federalni zavod za zapošljavanje je 30.4.2018. godine u 8 sati objavio Javni poziv za učešće u mjeri Tražim poslodavca 2018 u sklopu Programa sufinansiranja zapošljavanja 2018.

Pozivaju se nezaposlene osobe i poslodavci da se upoznaju sa sadržajem mjere radi eventualnog učešća, a čiji je cilj sufinansiranje zapošljavanja nezaposlenih osoba bez obzira na radno iskustvo, dob i stepen obrazovanja, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih osoba prije dana preuzimanja Obrasca za traženje posodavca TP.

  • Nezaposlena osoba se prijavljuje za učešće u mjeri „Tražim poslodavca 2018“ putem Linka za prijavu za nezaposlenu osobu – Obrazac za traženje posodavca TP u koji unosi svoje podatke i koji je na kraju potrebno spasiti, odštampati i potpisati.
  • Pomoću ovog obrasca, na kojem je automatski dodijeljen Vaučer kod, nezaposlena osoba traži poslodavca radi sufinansiranja zapošljavanja.
  • Trajanje ovog obrasca je 60 dana od dana prijave nezaposlene osobe.
  • Nakon što nezaposlena osoba iz ciljne grupe pronađe poslodavca koji je spreman da je zaposli uz mjeru „Tražim poslodavca 2018“, poslodavac se, također, prijavljuje za učešće u Programu putem Linka za prijavu za poslodavce u koji unosi svoje podatke i obavezno Vaučer kod iz Obrasca za traženje poslodavca TP osobe koju namjerava zaposliti i druge potrebne podatke, kao i podatak o dužini trajanja zapošljavanja tj. radnog odnosa na period od 6  ili 12 mjeseci.
  • Nakon toga potrebno je da poslodavac prijavu spasi, odštampa, potpiše, ovjeri i preda nadležnoj kantonalnoj službi za zapošljavanje zajedno sa ostalom pripadajućom dokumentacijom u roku od 30 dana od dana svoje elektronske prijave za učešće u Programu. Računajući rokove za oba učesnika proces može trajati najviše 90 dana.
  • Iznos sufinansiranja se utvrđuje u visini od 2.400 KM bruto za period od šest mjeseci ili 3.600 KM bruto za period od 12 mjeseci, a realizuje se po principu mjesečne refundacije ukoliko se zaključi ugovor o sufinansiranju zapošljavanja tj. ukoliko ispuni uvjete definisane Programom.

VIJESTI

Najnovije vijesti