Četvrtak, 18 Aprila, 2024

Odata počast svim stradalim Srebreničanima

U Srebrenici je danas održana komemorativna sjednica Skupštine Općine na kojoj su odbornici, načelnik i zamjenik načelnika, te osobe iz javnog i političkog života odale počast svim nevino stradalim stanovnicima ovog grada u posljednjem ratu.

Sjednicu je otvorio predsjednik Skupštine Alija Tabaković, a prisutnima se obratio načelnik Mladen Grujičić.

– Komemorativnom sjednicom na dostojanstven način pokazujemo kako je moguće da budemo jedinstveni i pokažemo svima kako je u Srebrenici moguć suživot. Prošlost ne možemo promijeniti, ali budućnost moramo graditi. Na to nas obavezuju naša djeca, ali i naši najmiliji koji su izgubili svoje živote u proteklom ratu. Zločini nad svim narodima ne smiju se zaboraviti. Na nama je da opominjemo da se oprostiti mora, ali ne i zaboraviti. Svako ko je činio zločin nad bilo kim i u bilo koga mora odgovarati za ta djela. Naš zadatak je da stvaramo ambijent u kojem će naši sugrađani imati bolji život – rekao je načelnik Mladen Grujičić.

Zamjenik načelnika Općine Srebrenica Nermin Alivuković rekao je da je komemorativna sjednica Skupštine općine Srebrenica način da sjeti svih žrtava u Srebrenici.

– Ovo je još jedan pokazatelj da su Srbi i Bošnjaci spremni da odaju počast svim žrtvama, ali i da se okrenemo zajedničkoj budućnosti koja nema alternativu u Srebrenici – poručio je Alivuković.

Odbornici Srebrenice donijeli su 2007. godine odluku da 10. jula svake godine bude održana sjednica Skupštine Općine na kojoj se odaje počast svim stradalim Srebrenčanima u proteklom ratu, Bošnjacima, Srbima i pripadnicima drugih naroda.

VIJESTI

Najnovije vijesti