Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023

Određen pritvor Sabahudinu Muhiću (49) iz Tuzle

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla je prihvatio prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Sabahudina Muhića (49), nastanjen u Tuzli, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Postoji osnovana sumnja da je Muhić 11. marta 2017. godine  u popodnevnim satima ispred jednog ugostiteljskog objekta u Tuzli prvo verbalno, a zatim i fizički napao policajca iz Policijske stanice Centar Tuzla i zadao mu jedan udarac pesnicom u stomak, nakon čega ga je  drugi policajac iz patrole stavio pod kontrolu i lišio slobode.

Prethodno je Muhić, upravljajući svojim automobilom,  učestvovao  u saobraćajnoj nesreći  na raskrsnici kod hotela Tuzla i odmah se udaljio  sa mjesta događaja, te je  policijska patrola pronašla vozilo i Muhića  ispred  ugostiteljskog  objekta.

Pripadnici OKP PU Tuzla su obavili kriminalističku obradu i  osumnjičenog uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predali u nadležnost Tužilaštva.

Dežurni tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Muhića, navodi se u saopćenju kantonalnog tužilaštva TK.

VIJESTI

Najnovije vijesti