Nedjelja, 21 Aprila, 2024

Odrzan prvi memorijalni malonogometni turnir Denis Kaltic-Kalta, posvecen prerano preminulom kolegi Denisu Kalticu

Dvanaesti juli ove godine za sve slusaoce Radio Srebrenika , prijatelje , a posebno porodicu ,mnogobrojnu rodbinu i komšije , bio je u znaku sjećanja na prerano, od teške bolesti preminulog kolegu Denisa Kaltića – Kaltu . Naime, u nedjelju 12.jula ove godine u rodnim Babunovićima , prigradskom naselju Srebrenika, odrzan je prvi memorijalni turnir u malom nogometu posvecen sjećanju na nekadašnjeg prepoznatljivog voditelja “srebrenog radija”.

Organizatori turnira, porodica i prijatelji učinili su sve kako bi ovo malonogometno takmičenje upotpunosti opravdalo svoj značaj a prije samog početka turnira, učesnici ovog sportskog takmičenja u majicama sa natpisom “Denise živiš” obišli su mjesno mezarje položivši cvijeće na Denisov mezar i proučili fatihu. Uz poziv radijskog voditelja u kojem je neizmjerno uzivao , svojim osebujnim glasom postao i prepoznatljiv brend Radio Srebrenika, Denis Kaltić je bio i veliki zaljubljenik u nogomet . Za svog života bio je aktivni učesnik brojnih malonogometnih turnira u Srebreniku i okolini , što kao igrač , organizator ili oficijellni spiker na ovim sportskim manifestacijama , tako da je organizacija malonogometnog turnira sa njegovim imenom bila i najupečatljiviji način da se sjećanje na njega i očuva. Turnir je zvanično otvorio gradonačelnik Srebrenika dr.sci Nihad Omerović , a početni udaraca simbolično su izveli sinovi rahmetli Denisa , Aladin i Enis Kaltić.

Inače, nakon cjelodnevnog takmičenja najuspješnija ekipa turnira bila je ekipa Mosorovac  (Lukavac) , drugo mjesto pripalo je ekipi Ilegal a trece mjesto ekipi Alu-ograde Mehmedović . U ime porodice svim učesnicima turnira , kao i onima koji su dali doprinos organizaciji ovog takmičenja zahvalili su se Denisova supruga Aldijana i sin Enis , a za sve učesnike i posjetioce upriličena je i prigodna zakuska koju su uz pomoć prijatelja organizovali braća Ekrem i Enver Duranović.

Na kraju turnira dodijeljene su zahvalnice ekipama i sponzorima a organizatori su se posebno zahvalili gradonačelniku Srebrenika Nihadu Omeroviću, MZ Babunovići kao i sponzorima:                                                                                                                                          Fahir Zukić Butro , Aščinica Bosna kod hadzije, ITK Music, Euro lifting, Drvo trans, Kamenorezac Šule, Wortman metal, Aščinica bašcaršija, Auto skola semafor, Pekara magistrala, Kuhinja a la Duri.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI