Četvrtak, 18 Aprila, 2024

Održana 32. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik

U Srebreniku je održana 32. redovna sjednica Gradskog vijeća na čijem dnevnom redu je bilo 14 tačaka.Potrebnu vijećničku podršku dobile su prijedlozi odluka o građevinskom zemljištu i usvajanju koncepta saobraćajnog rješenja Grada Srebrenika.

Usvojena je informacija o stanju sigurnosti na ovom Gradskom području u prošloj godini,dok podršku nije dobio nacrt odluke o postupku i uslovima za subvencioniranje troškova sanacije zajedničkih dijelova zgrada, kao niti izvještaj o radu komisija  Gradskog vijeća i rješenje o imenovanju predsjednika i tri člana Gradske izborne komisije.

Gradsko vijeće usvojilo je Strategiju prema mladima čime je ova lokalna zajednica po prvi put dobila kreiran strateški dokument koji se odnosi na ovu populaciju.

Usvojena je informacija o zaštiti od požara,kao i izvještaj o rješavanju upravnih stvari u upravnom postupku službi za upravu grada Srebrenika.

Nakon 32. redovne sjednice, novo vijećničko  zasijedanje planirano je za narednu sedmicu kada bi trebala biti održana temtska sjednica o stanju u privredi na ovom području.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI