Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Održana 34. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik

Nakon što dva puta nije mogla započeti zbog neusvajanja dnevnog reda, danas je održana 34. redovna sjednica Gradskog vijeća Srebrenik.

Potrebnu podršku vijećnika dobili su: Prijedlog Odluke o organizovanju i funkcionisanju zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara,Prijedlog Odluke o prosječnoj konačnoj gradevinskoj cijeni stambenog prostora iz prethodne godine,Prijedloga Odluke o utvrđivanju javnog interesa i uspostavljanja lokalnog puta ,,Haremova njiva” u MZ Bjelave, zatim uz primjedbe i sugestije Nacrt Odluke o dodjeli priznanja i stimulativnil mjera Grada Srebrenik za 2024.godinu.

Potrebnu podršku dobila je i Informacija o stanju u oblasti poljoprivredne proizvodnje na području Grada Srebrenik za 2023/2024 godinu sa Programom mjera unapredenja.

Razmatran je i usvojen Izvještaj o radu Javne ustanove za odgoj i obrazovanje djece predskolskog uzrasta Srebrenik za 2023.godinu sa Godišnjim planom i programom rada za 2024.godinu
Razmatran je i Izvještaj o radu i poslovanju JZU ,,Gradska apoteka” Srebrenik za
2023.godinu i Plana poslovanja za 2024.godinu, no ova tačka nije dobila dovoljnu podršku vijećnika i nije usvojena.

Na današnjem dnevnom redu posljednje dvije tačke bile su i Prijedlog odluke o nazivu ulica i nacrt odluke o osnivanju novog javnog preduzeća “Parkinzi plus”, no pošto je današnja sjednica prekinuta, o ovim tačkama će se raspravaljati u nastavku ove sjednice koji će biti održan isti dan kad i naredna 35. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI