Srijeda, 29 Novembra, 2023

Održana ekološka akcija „Očistimo grad Srebrenik“

U povodu međunarodne akcije “Clean Up the World”, a koja se tradicionalno organizuje trećeg vikenda u mjesecu septembru, Grad Srebrenik u saradnji sa JP “9. Septembar” d.d. Srebrenik i Turističkom zajednicom grada Srebrenika organizuje akciju „Očistimo grad Srebrenik“.

Masovna akcija čišćenja grada upriličena je jučer, uz učešče radnika JKP 9. septembar Srebrenik, gradonačelnika i zaposlenika Gradske uprave, ekološki svjesnih građana te, ono što je i najljepši dio ove priče, velikog broja djece, naročito iz mlađih selekcija OFK Gradina.

-„ Porazno je to što se u ovu akciju čišćenja nije uključio veći broj građana, te zaposlenici iz javnog sektora i ustanova kojih je danas bilo jako malo. Danas su djeca ovoga grada svima nama osvjetlala obraz i održala lekciju i oni su, uz tek nekoliko građana, danas odradili jedan lijep posao uljepšavanja našeg grada i ja im se na tome zahvaljujem“, rekao je Adnan Bjelić, gradonačelnik Srebrenika.

U sklopu ove akcije uklanjane su divlje deponije smeća, čišćene su javne površina i vodotoci, parkovi, okolina Gradksog stadiona, gradski poligon, pružni pojas,korito rijeke Tinje te mnoge druge lokacije na području grada Srebrenika.

Ova akcija ima za cilj podići svijest o značaju čiste i uređene životne ukoline, međutim porazno je to što svake godine iznova na određenim lokacijama koje se očiste ponovo se nalaze veće količine smeća.

VIJESTI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI