Srijeda, 24 Jula, 2024

Održana svečana sjednica i akademija povodom Dana grada Srebrenika

U sklopu obilježavanja Dana grada Srebrenika održana je svečana sjednica i akademija, na kojoj su prisustvovale brojne delegacije i gosti.

Među prisutnima su bili predstavnica Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH Amina Kavazović, ambasador Palestine nj.e. Razak Namoura, gradonačelnik Kladnja Jusuf Čavkunović i načelnik Krive Palanke iz Republike Makedonije Saško Mitovski, konzul Republike Hrvatske Ivan Bandić, predsjednik gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić, ministri u Vladi TK i predsjednik Skupštine TK, predstavnici boračkih organizacija, vjerskih institucija, javnog i političkog života, te mnogi drugi gosti.

Gradonačelnik Adnan Bjelić predstavio je rezultate i projekte koji su realizovani u zadnjih godinu dana na području Srebrenika.

Na svečanoj sjednici uručena su priznanja istaknutim pojedincima i organizacijama.

Povelja grada Srebrenika sa srebrenim grbom uručena je predstavnicima kompanija Herceg, Tempoplast i Denix za postignute rezultate u radu, ali i za društvenu odgovornost koju dokazuju na svim poljima.

Zahvalnice koje se dodjeljuju od strane gradonačelnika uručene su:

  • Salkanu Deliću za postignuti uspjeh te izradi Kur’ana na brajevom pismu.
  • Ramiz Vikalo za spašavanje života našem sugrađaninu.
  • Ajdin Osmanović za promociju Srebrenika u Bosni i Hercegovini ali i zemljama okruženja.
  • OŠ Rapatnica za postignute uspjehe u rangiranju na nivou Tuzlanskog kantona.
  • Slobodan Babić za angažman na društvenom planu te razvoj lokalne zajednice.
  • Enes Mutapčić za postignute uspjehe u razvoju lokalne zajednice.
  • Fikret Hadžić za postignute uspjehe u razvoju lokalne zajednice.

Povelja počasnog građanina grada Srebrenika uručena je generalu Sulejmanu Vranju. Također, uručena su i druga priznanja, zahvalnice i novčane nagrade.

U sklopu svečanosti, brojne delegacije svečano su položile cvijeće na centralnim spomenicima u centru grada, odajući počast najboljim sinovima ovog grada.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI