Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Otežano odvijanje saobraćaja na području općine Srebrenik

Na području općine Srebrenik snijeg pada već više od 24 sata i tokom noći napadalo je novih dvadesetak centimetara, što donosi i probleme u odvijanju saobraćaja.

Prema informacijama iz JKP 9.septembar ekipe su na terenu i rade na čišćenju puteva, pokriven je kompletan prostor općine za šta je angažovano 10 kooperanata sa traktorima, kao i dvije vlastite mašine.

Situacija na terenu nije idealna, ali uzevši u obzir vremenske uslove može se reći da je relativno zadovoljavajuća, tvrdi Vehbija Mehuljić iz  iz JKP  9. septembar, a najteža situacija je na putevima i u mjesnim zajednicama u višim predjelima.

Ekipe koje čiste puteve rade po utvrđenom planu u skladu s prioritetima, i prema riječima Mehuljića razumljivo je što čišćenje nekategorisanih puteva i sokaka ne može biti urađeno blagovremeno.  Građani se mole za da obavezno koriste zimsku opremu kako ne bi dolazilo do većih problema i zastoja u odvijanju saobraćaja.

Zbog vremenskih prilika otežan je i odvoz smeća na području općine Srebrenik, zbog toga što vozila za odvoz smeća teško mogu doći do pojedinih područja, a građani se mole za razumijevanje.

 

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI