Subota, 25 Maja, 2024

Panonska jezera sutra počinju sa radom

Nakon devet dana danonoćnog rada zaposlenika JKP Pannonica doo Tuzla na otklanjanju posljedica nezapamćenog nevremena koje je zadesilo Tuzlu, kompleks Panonskih jezera u nedelju 2.avgusta ponovo otvara kapije za svoje goste.

Majstori Panonike su u rekordno kratkom vremenu osposobili za rad sva tri filterska postrojenja potpuno potopljena u nevremenu prošlog petka, a plaže Panonike sa plažnim mobilijarom su očišćene i nekoliko puta dezinficirane. Nakon nekoliko dana filtriranja i dezinfekcije vode hlorom, ovlaštena instiitucija je danas izdala certifikat o bakteriološkoj i hemijskoj ispravnosti slane vode u sva tri jezera, što je osnovni uslov za sutrašnje ponovno otvaranje Panonike.


“Nažalost, nekoliko narednih dana , uz potpunu bakteriološku ispravnost, fizički izgled vode u jezerima će biti loš, što je posljedica taloženja nanešenog mulja na dno prva dva jezera tokom poplave, a koji će gosti , prilikom ulaska u jezera, dizati sa dna i zamućivati vodu. Molimo goste za razumijevanje jer je to prirodan proces, koji će do potpunog čišćenja dna jezera trajati nekoliko dana. Rad kompleksa slanih jezera Panonika se odvija uz potpunu primjenu svih preventivnih mjera zaštite od širenja virusa Covid19 , prvenstveno osiguranje sigurnosnog razmaka između gostiju, smanjenje kapaciteta kompleksa, dezinfekcija vode u jezerima stalnim prisustvom hlora koncentracije 0,4 mg/l i održavanje saliniteta koncentracije35 gr/l, kao i svakodnevne dezinfekcije plaža, plažnog i ugostiteljskog mobilijara” – saopšteno je iz JKP Pannonica Tuzla.

VIJESTI

Najnovije vijesti