Četvrtak, 23 Maja, 2024

Pjanić završio reprezentativnu karijeru

Miralem Pjanić zvanično je završio reprezentativnu karijeru, saopštio je putem svojih profila na društvenim mrežama.

Aktuelni veznjak Al Sharjaha poslao je emotivnu poruku svojim pratiocima u kojoj je objasnio razloge povlačenja iz nacionalnog tima.

“Poslije 16 godina za moju Bosnu i Hercegovinu došao je trenutak da kažem završeno je. Ovo je sigurno jedna od najtežih odluka koje sam morao donijeti, ali s ogromnim ponosom i istinskim zadovoljstvom kažem – dosta je. Odigrao sam 115 utakmica, iskusio toliko radosti, odlazak na Svjetsko prvenstvo – sve je to bio san koji sam imao kao malo dijete i koji je postao stvarnost. Uvijek sam s ljubavlju i ponosom nosio dres svoje države, igrao za svoj narod, za naše vjerne navijače diljem svijeta”, napisao je Pjanić na Instagramu i dodao:

Hvala svim selektorima, medicinskom osoblju i ekonomima koji su nam bili oslonac u ovom putovanju. Hvala BH Fanaticosima što su vjerovali u mene i pomogli mi da ostvarim svoj san i igram za državu koju volim. Najveća zahvalnost ide mojim roditeljima i cijeloj porodici – bili ste moja snaga i podrška kroz sve. U svakom klubu u kojem sam igrao bio sam ponosan Bosanac , uvijek težio biti uzor našoj djeci, nadajući se da će i oni jednog dana kročiti u najveće svjetske klubove. Reprezentaciji želim sve najbolje u budućnosti. Sergej, majstore, želim ti sve najbolje, bio si mi uzor. Vodio si nas do visina, nadam se da ćeš nas ponovno povesti na putu ka uspjehu. Volim te Bosno moja”.

Miralem Pjanić je za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao 20. augusta 2008. godine na prijateljskoj utakmici protiv Bugarske na Bilinom polju, kada je selektor bio Miroslav Ćiro Blažević.

Za reprezentaciju BiH je odigrao 115 utakmica i postigao je 17 golova. vijesti.ba

VIJESTI

Najnovije vijesti