Nedjelja, 24 Septembra, 2023

Pljačkaš iz Sparkasse banke ukrao oko 30.000 KM

Bivši pripadnik Jedinice za specijalne namjene MUP-a TK jučer je opljačkao poslovnicu Sparkasse banke u Lukavcu i otuđio oko 30.000 KM, potvrđeno je za RTV Slon iz Kantonalnog tužilaštva TK. 

On je u poslijepodnevnim satima upao u poslovnicu banke i prijeteći oružjem, odnio sa sobom novac. Dežurna tužiteljica Tužilaštva TK objašnjava da je počinioc pronađen i uhvaćen zahvaljujući građanima koji su pokazali visok nivo svjesnosti u ovim momentima. ”N.N osoba je ušao u poslovnicu, maskiran, prijeteći radnicama iznudio novac od njih i napustio poslovnicu. Jedan od građana je primijetio čudno ponašanje ove osobe, te je prijavio službenicima policije, nakon čega je i uhvaćena,” objašnjava Lejla Gazibegović, dežurna kantonalna tužiteljica.

Također, iz Sparkasse banke su u svom zvaničnom saopćenju obavijestili  javnost da niko od klijenata koji su se tom prilikom nalazili u banci ili zaposlenih nije povrijeđen, a da je počinioc ovog krivičnog djela otuđio novac iz potpultne kase. ‘‘Sparkasse bank BiH želi ovom prilikom zahvaliti požrtvovanosti službenog lica koje radi na osiguranju banke, kao i pripadnicima hitne pomoći i PU Lukavac na njihovoj profesionalnosti i ažurnosti,’‘ stoji u saopćenju.

Uviđaj su obavili službenici Policijske stanice Lukavac.

Istraga se i dalje nastavlja. (RTV SLON)

MC

VIJESTI

Najnovije vijesti