Subota, 24 Februara, 2024

Počela izgradnja korita rijeke Tinje pored poslovne zone Tinja Gornja

Grad Srebrenik nastavlja sa ambicioznim projektom razvoja poslovne zone Tinja Gornja. Nakon nedavno donesene odluke da se devet parcela u poslovnoj zoni Tinja Gornja stavi na raspolaganje privrednicima, nastavljeno je obezbjeđivanje optimalnih uslova za buduće investitore.

Jedan od ključnih korakaje projekat uređenja korita rijeke Tinje koja prolazi pored budućih proizvodnih objekata. Grad Srebrenik je već započeo realizaciju projekta izgradnje korita rijeke nizvodno od mosta koji se nalazi na samom ulazu u poslovnu zonu. Vrijednost ovog projekta je oko 220.000 KM, a cilj je zaštita poslovne zone od potencijalnih problema uzrokovanih visokim vodostajem vode.

Ova inicijativa ima za cilj stvaranje sigurnog okruženja za buduće privrednike i investitore u poslovnoj zoni Tinja Gornja. Zaštita od potencijalnih poplava je od suštinskog značaja kako bi se osiguralo nesmetano poslovanje kompanija i industrija koje će se uskoro smjestiti u ovom području.

-“Ova inicijativa takođe predstavlja odličan korak u pravcu unapređenja privrednog razvoja grada Srebrenik. Poslovna zona Tinja Gornja obećava da će postati ključna tačka za privredni rast, a investicije u infrastrukturu su ključne kako bi privukli nove investitore i stvorili nova radna mjesta u našoj lokalnoj zajednici. Grad Srebrenik ostaje posvećen podršci privredi i stvaranju prosperitetnog okruženja za sve svoje građane”, navodi gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić.

VIJESTI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI