Subota, 4 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTISREBRENIKPočelo obilježavanje Dana grada Srebrenika

Počelo obilježavanje Dana grada Srebrenika

Danas je u Srebreniku održan 2. sajam pod nazivom „Zlatne ruke žena kraljevskog Grada Srebrenik“, uz učešče oko dvadesetak udruženja žena iz Srebrenika i nekoliko bosansohercegovačkih gradova.

Ovaj sajam jedan je od sadržaja kojima se obilježava Dan grada Srebrenika 21. juni, a i ovaj put na gradskog šetalištu građani su mogli degustirati ili kupiti raznorazne domaće proizvode, jela i poslatice koje su pripremile vrijedna ženske ruke članica udruženja, kao i nakit,suvenire i druge rukotvorine.

20220620101244 IMG 7727 01

Ovu manifestaciju svečano je otvorio gradonačelnik Srebrenika, a podržali su je  Gradska uprava, Turistička zajednica i Centar za kulturu i informisanje Srebrenik.

Sajam  „Zlatne ruke žena kraljevskog Grada Srebrenik“ već drugu godinu za redom organizuje udruženje žena „Diva“ Srebrenik. Želja svih je da sajam postane jedna lijepa tradicija i  da  iz godine u godinu raste broj učesnica.

20220620085554 IMG 7632

Danas je upriličen i tradicionalni prijem u prostorijama Gradske uprave za učenike generacije srednje i osam osnovnih škola u Srebreniku, kao i za djecu šehida i poginulih boraca, te dobitnike najvećih ratnih priznanja.

20220620091431 IMG 7643

Program obilježavanja Dana grada Srebrenika nastavlja se i sutra. Na zidinama starog grada Srebrenika biće održana svečana sjednica Gradskog vijeća, dok če u večernjim satima na gradskom trgu biti održan i koncert poznatog benda „Zabranjeno pušenje“.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari