Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

“Povelji pohode” pridružilo se oko 600 planinara i građana

Poveljiupohodevahda

U okviru manifestacije „Dani povelje“ kojom se obilježava 682. rođendan Srebrenika  PD „Majevica“  Srebrenik, u nedjelju 15. februara  organizovalo je tradicionalni pohod iz centra grada do planinarskog doma na Lipicima. Ovom  pohodu odazvala su se brojna planarska društva iz BiH i mnogi građani, od kojih su neki  doživjeli prva paninarska iskustva na srednje zahtjevnoj „Boletovoj stazi“. Nakon okupljanja ispred Doma kulture Srebrenik, organizatori su promovisali Planinarski bilten broj 2, nakon čega su učesnici bili u prilici posjetiti izložbe upriličene povodom „Dana povelje“.

Poveljiupohode

Uz izuzetno lijepe vremenske uslove, oko 600 učesnika pohoda prepješačilo je stazu dužine 8 kilometara, a kretali su se na potezu: Dom kulture, Kuzumovići, Stari grad, gdje su uz okrepljenje, dočekani zvucima zurli i bubnjeva.

Poveljiupohodeumjesto2

Poveljiupoode3

Nakon časa historije nastavili su pohod do Lipika.Planinarski čaj, ručak i druženje u sunčanom danu, u prekrasnom ambijentu, doprinijeli su osjećaju ponosa učesnika, što su bli dio ove manifestacije. PD „Majevica“ Srebrenik se, i ovaj put pokazao kao odličan organizator i domaćin, za šta  zaslužuje sve čestitke.

poveljiupohode1

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI