Nedjelja, 26 Marta, 2023
NaslovnicaVIJESTISREBRENIKPreminuo Osman Mujkić, glavni i odgovorni urednik Radio Srebrenika

Preminuo Osman Mujkić, glavni i odgovorni urednik Radio Srebrenika

U 64. godini života preminuo je Osman Mujkić. Dugogodišnji glavni i iodgvorni urednik Radio Srebtenika i dopisnik lista “Dnevni Avaz”. U svojoj novinarskoj karijeri ostavio je dubok pečat, ali i putokaz za profesionalno i objektivno novinarstvo kojem je bio predan do zadnjeg dana. Redakcijskim kolegama je usadio odgovornost prema poslu, a prije svega ljudskost koja ga je krasila.

IMG 20221018 103326

Nakon završenog Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, čitav svoj radni vijek proveo je u JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik na poslovima novinara, a potom i glavnog i odgovornog urednika Radio Srebrenika. Dao je značajan doprinos stvaranju profesionalnog imidža ove radio stanice, prateći sva aktuelna dešavanja na području Srebrenika.

U predratnim godinama, angažovan kao novinar Radio Srebrenika, posebno se iskazao prateći razvoj privrede ovog područja kroz emisije “Aktuelno iz privrede”.

osmo1

U ratnom perodu preuzeo je funkciju glavnog i odgovornog urednika Radio Srebrenika, koju je obavljao krajnje odgovorno do samog kraja. kao dugogodišnji dopisnik Avaza dao je nemjerljiv doprinos promociji Srebrenika u svim segmentima.

osmo

U periodu obnašanja funkcije glavnog i odgovornog urednika Radio Srebrenika, naša medijska kuća je odlikovana najvišim priznanjem u oblasti medijskog djelovanja “Oskar popularnosti” – najbolji radio 2017. godine.

Osman Mujkić bio je profesionalac, skroman i tih, nikada ne ističući sebe u prvi plan.

Iza njega ostaje velika praznina u njegovoj medijskoj kući, kolege su izgubile velikog prijatelja i istinskog saradnika, a porodica dobrog oca i supruga.

Posljednji pozdrav glavnom i odgovornom uredniku Osmanu Mujkiću s punim poštovanjem.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari