Petak, 3 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETPretresi i hapšenja na području Brčkog, Modriče i drugih gradova u BiH

Pretresi i hapšenja na području Brčkog, Modriče i drugih gradova u BiH

Policijski službenici Granične policije BiH, postupajući po nalogu tužiteljice Posebnog odjela za organizirani kriminal, ekonomski kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, na području više gradova uglavnom u sjevernom dijelu Bosne i Hercegovine, uključujući Brčko, Modriču i druge gradove u BiH, vrše pretrese objekata i vozila i hapse osumnjičene.

Aktivnosti su usmjerene na 12 osumnjičenih osoba, koje su pod višemjesečnom istragom, zbog krivičnih djela organiziranog kriminala i krijumčarenja migranata, sa područja Bosne i Hercegovine, prema R Hrvatskoj i zemljama EU.

Prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni djelujući organizirano i u međusobno povezanim radnjama i aktivnostima, vršili krijumčarenje većeg broja ilegalnih migranata, koji su nezakonito boravili u BiH, kojima su za novčanu naknadu organizirali nezakonit transport i krijumčarenje u R Hrvatsku i dalje prema zemljama EU.

U okviru pretresa, pronađena je i veća količina oružja i streljiva, čija nabava i posjedovanje građanima nije dozvoljena.

Nakon što se provedu sve istražne radnje, postupajuća tužiteljica donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Avaz

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari