Četvrtak, 26 Januara, 2023
NaslovnicaVIJESTIPri kraju izgradnja teniskog kompleksa u Visokom: Otvaraju ga Đoković i Džumhur,...

Pri kraju izgradnja teniskog kompleksa u Visokom: Otvaraju ga Đoković i Džumhur, a 2023. im se pridružuju Čilić i Ćorić?

Radovi na izgradnji teniskih terena u Arheološkom parku Ravne 2 u Visokom napreduju planiranom dinamikom, a 13. jula planirano je da radovi budu završeni, nakon čega slijedi teniski spektakl, piše Klix.ba  Teniski kompleks koji bi trebao postati regionalni centar za pripreme vrhunskih tenisača sadržavat će dva terena, jedan zemljani, drugi s tvrdom podlogom, te tribine i svlačionice, a radovi koji su započeli 21. marta trebali bi biti završeni do 13. jula.

Dio tribina već je izgrađen, kao i donji dio teniskih terena. Izgrađene su i svlačionice, a ostalo je još radova koji će biti završeni do 13. jula za kada je planiran i ekshibicijski meč Damira Džumhura i Novaka Đokovića.

U razgovoru za Klix.ba osnivač fonacije “Bosanska piramida Sunca” Semir Osmanagić ranije je kazao da će ovo biti pripremni centar balkanskih tenisača. “Cilj je da tereni postanu regionalni teniski centar. Tereni neće biti komercijalnog tipa, odnosno besplatno će na njima trenirati juniorske i seniorske reprezentacije BiH. Želimo da to postane teniski centar Balkana i u pregovorima smo s Teniskim savezom Bosne i Hercegovine”, kazao je Osmanagić.

U planu za 2023. godinu je i organizacija posebne vrste turnira pod nazivom “Pyramids Cup” na kojem bi sudjelovala četvorica najboljih tenisača iz regije. “Nadamo se da bi tu igrali Marin Čilić, koji je rođen u BiH, možda i Borna Ćorić, Damir Džumhur, a ako mu obaveze dozvole i Novak Đoković. Turnir bi se igrao odmah nakon Wimbledona”, zaključuje Osmanagić.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari