Subota, 23 Septembra, 2023

Projekt “Brze pošte na nivou BiH”

pismo-be31dc994c40986aac0e9923d7187260_view_articleOd prvog oktobra ove godine svi gradovi u BiH biće povezani brzim prenosom paketa i dokumenata u roku od 24 sata. BH pošta, Srpske pošte i Hrvatska pošta Mostar pokreću novi zajednički projekt “Brze pošte na nivou BiH”.

Tri pošte u BiH  dogovorile su se da zajedno odgovore novim potrebama i uslovima savremenog tržišta.To će značiti da svaki korisnik u gradu u roku od 24 sata dobija brzu poštu, u ruralnim sredinama 48 sati.

“Za korisnike to znači da će moći iz bilo kojeg grada u BiH u bilo koji grad u BiH, bez obzira u kojoj se županiji ili entitetu radi poslati neki dokument ili paket i da može od tri pošte očekivati da ispune rokove”, rekao nam je direktor “Hrvatske pošte” Mostar.

Trenutno ne postoji ovakva usluga na tržištu BiH u smislu da je toliki broj ljudi angažiran na njenoj realizaciji. Problem podijeljenosti područja ograničavao je razvoj ove usluge. Međutim, ukoliko želimo imati uspješnu uslugu, osnovi preduslov za to je pokrivenost cijelog područja BiH, što ćemo i dobiti sa uvođenjem ove usluge, kažu iz BH pošte.

VIJESTI

Najnovije vijesti