Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

PRVI SIMPOZIJ INFEKTOLOGA BiH I HRVATSKE U TUZLI

Prvi simpozij infektologa Bosne i Hercegovine i Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem održat će se od 29. do 31. maja u Tuzli.

Simpozij će se održati u organizaciji Asocijacije infektologa Bosne i Hercegovine i Hrvatskog društva za infektivne bolesti, uz suorganizaciju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i Ljekarske komore TK, a pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva zdravstva.

Glavne teme simpozija su ”Infekcija u trudnoći”, ”Sepse” i ”Novosti u infektologiji”.

Predavači će biti eminentni stručnjaci iz oblasti infektologije iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Turske, i Bosne i Hercegovine. Programom je predviđeno 27 pozvanih predavanja i 25 poster sesija, a u okviru prvog dana simpozija održaće se i okrugli sto na temu ”Infektivne bolesti u vanrednim uslovima”.

Cilj simpozija je da se napravi prezentacija rezultata najnovijih istraživanja, prikažu najsvježija iskustva iz prakse i otvore novi putevi za integraciju različitih pristupa i terapijskih procedura.

Svečano otvaranje simpozija bit će održano večeras u 20.00 sati u Kristalnoj dvorani hotela Tuzla, saopćeno je iz UKC Tuzla.
(Fena) jc

VIJESTI

Najnovije vijesti