Petak, 14 Juna, 2024

Račun konjičke bolnice mogao bi biti odblokiran početkom naredne sedmice

Ljekari Doma zdravlja Konjic predali su Upravi potpisane kolektivne otkaze, sve da bi odgovorne prisilili da riješe blokadu računa zbog koje nisu dobili plate od augusta.

Podsjećamo, sredinom oktobra Poreska uprava blokirala je račune dvjema zdravstvenim ustanovama u Konjicu zbog dugogodišnjih višemilionskih dugovanja.

Ali FTV saznaje da je na sastanku s Poreskom upravom HNK-a dogovoreno da se napravi diobeni bilans zdravstvenih ustanova koji bi trebao biti gotov početkom naredne sedmice. Tada bi i Federalna poreska uprava, nakon što ga dobije, račune mogla i odblokirati. 

“Našli smo sve ono što nas je interesovalo, što do sad nismo mogli dobiti ni od našeg menadžementa, naših predstavnika kako u Kantonalnoj skupštini tako i u Vladi HNK-a. Uposlenici porezne uprave HNK-a na čelu s Amelom Begović-Kuko rade na rješavanju tog diobenog bilansa. Ovdje je malo specifična situacija pošto je do 2016. godine bila Opšta bolnica Konjic, a 2016. se podijelila na Opštu i Dom zdravlja. Tako da ima tu mnogo posla, ali dobili smo usmeno obećanje od nje da će ona aktivirati sve svoje uposlenike, pa čak i da će raditi preko vikenda”, izjavio je za Federalnu televiziju Irfan Jazvin, predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika Opće bolnice Konjic.

federalna.ba

VIJESTI

Najnovije vijesti