Ponedjeljak, 29 Maja, 2023
NaslovnicaMAGAZINOstale vijestiRezultati u oblasti sporta tokom 2020. godine u TK zadovoljavajući

Rezultati u oblasti sporta tokom 2020. godine u TK zadovoljavajući

Vlada TK prihvatila je Informaciju o stanju u oblasti sporta na području Tuzlanskog kantona u 2020. godini. Kako se navodi u Informaciji, u Tuzlanskom kantonu u 2020. godini djelovalo je 640 aktivnih subjekata u oblasti sporta, kojima je osnovna djelatnost rad sportskih klubova, djelatnost sportskih objekata, djelatnost fitnes centara i ostalih sportskih aktivnosti. Najveći broj subjekata u oblasti sporta djeluje na području grada Tuzla, njih 231.

izbor sportiste bih
Foto: Ilustracija

Značajno je istaknuti da su registrovana 22 nova subjekata – sportska kluba i udruženja u oblasti sporta. Poput sporta na globalnom nivou i sport na području našeg kantona protekle je godine pretrpio značajnu štetu uzrokovanu pandemijom korona virusa. Ako se uzme u obzir iznos finansijske podrške programima i projektima u oblasti tjelesne kulture i sporta, te činjenicu da se sportska aktivnost odvijala u izuzetno otežanim uslovima, rezultati koji su u oblasti sporta ostvareni u 2020. godini su zadovoljavajući.

Bitno je naglasiti da Informacija pruža detaljan uvid u stanje sporta, posebno u dijelu koji se odnosi na subjekte u oblasti sporta i generalno stanje sporta u 2020. godini na području Kantona u okviru kojeg su prikazani najvažniji rezultati, stanje sa stručnim kadrovima, a po prvi puta se daju podaci o reprezentativcima sa područja Tuzlanskog kantona. Posebna pažnja se posvetila i stanju sa sportskom infrastrukturom kao izuzetno važnim dijelom za razvoj sporta. Korak dalje se otišlo i u analizi rada sportskih saveza za čiji rad se izdvajaju sredstva u Budžetu Kantona, a koja je pokazala na čemu se najviše treba raditi kada su sportski savezi u pitanju

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari