Nedjelja, 19 Maja, 2024

SAD olakšale vizni režim za državljane BiH: Radnici lakše do privremenih poslova

Ministarstvo unutarnje sigurnosti SAD u konsultaciji sa State Departmentom donijelo je odluku o proširenju liste zemalja koje mogu sudjelovati u viza programima H-2A i H-2B, a među njima se našla i Bosna i Hercegovina.

Detalji odluke Ministarstva bit će objavljene 10. studenoga, a kako je priopćeno iz Ministarstva unuarnje sigurnosti na listu će biti dodano šest zemalja. “Odsjek za unutarnju sigurnost  posvećen je radu s našim partnerima kako bi osigurao da kompanije u SAD mogu popuniti radna mjesta na privremenim i sezonskim poslovima za koje američki radnici nisu dostupni”, rekao je tajnik Alehandro Majorkas.

“Dodavanjem šest novih zemalja omogućiće se njihovim državljanima da se prijave za privremeni rad u SAD”, priopćeno je. Prema informacijama, odlukom Ministarstva unutarnje sigurnosti  rad kroz dva vizna programa bit će omogućen državljanima Bosne i Hercegovine, Republike Cipar, Dominikanske Republike, Haitija, Mauricijusa i Svete Lucije. S druge stranem, državljani Moldavije više neće moći pristupiti H-2A programu jer ova zemlja više ne ispunjava uvjete za ovaj vizni režim, prenosi  Klix.

Ukupno, državljani 85 zemalja imaju pravo učešća u H-2A programu, a državljani 86 zemalja imaće pravo učešća u H-2B programu u narednoj godini. Više detalja o viznom programu H-2A mogu se pronaći na sljedećem linku. Također, detalji programa H-2B dostupni su na službenoj stranici zaduženoj za izdavanje viznog režima.

VIJESTI

Najnovije vijesti