Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Servisne informacije za 11.7.2024.

POLICIJA – U protekla 24 sata na području Srebrenika dogodile su se 2 saobraćajne nezgode u kojima su 2 osobe zadobile povrede.

HITNA – U SHMP Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 63 pregleda 2 terenske intervencije ,3 pacijenta sanitetskim vozilom prevezena su u UKC Tuzla.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik imala je 2 tehničke intervencije na dostavi vode.

ELEKTRO – Za danas nema najavljenih prekida u isporuci električne energije.

VODOVOD – Vodosnabdijevanje iz gradskog vodovoda se odvija po već najavljenom planu redukcije. Mole se potrošači da vodu koriste racionalno.

PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je četrnaest beba, osam djevojčica i šest dječaka.

U znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i povodom obilježavanja 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, na području grada Srebrenika, danas u 12.00 sati, simbolično će se oglasiti sirene Službe civilne zaštite Grada Srebrenika, saznajemo od šefa Službe za civilnu zaštitu Srebrenik Nermina Jašarevića. Sirena će emitovati jednolični ton u trajanju od 60 sekundi.Pozivamo građane da se pridruže ovom simboličnom činu te da tokom oglašavanja sirena zastanu ukoliko su u pokretu, zaustave vozilo i izađu ukoliko su na cesti, te na taj način odaju počast žrtvama genocida.

U Srebreniku vedro i sunčano, trenutna temperatura 23, najviša dnevna 37 stepena Celzijusa.

Zbog visokih dnevnih temperatura na snazi je narandžasti meteoalarm.

Program Radio Srebrenika danas je prilagođen Danu žalosti.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI